Aeroductt

Geïsoleerde ventilatiebuizen en hulpstukken energie-efficiëntie verzekerd

Airkan heeft een nieuw product ontwikkeld voor een milieuvriendelijke klimaatregeling in gebouwen en woningen. Onder de benaming Aeroductt, stellen wij voortaan een volledig gamma geïsoleerde kanalen en hulpstukken voor die tal van voordelen bieden zoals een uitstekende luchtdichtheid en isolatie die voldoen aan de brandnorm klasse B, een gemakkelijke en dus heel snelle montage die uw project vooral nog meer energiezuinig maakt.

Door strengere wetgeving om residentiële en niet-residentiële gebouwen meer energieneutraal te maken, heeft Airkan zich beziggehouden met de ontwikkeling van producten die aan de verwachtingen van de markt voldoen. Met Aeroductt stellen wij een gamma voor dat zeer geschikt is voor energiezuinig bouwen wat daarnaast perfect aansluit bij installaties die efficiënter en spaarzamer zijn op het vlak van energiezuinig bouwen.

Het verkrijgen van een aangenaam en gezond binnenklimaat om in te wonen of te werken hangt derhalve des te meer af van ventilatie- en luchtbehandelingsinstallaties in de gebouwen.

Dankzij onze geïsoleerde buizen en hulpstukken met luchtdichtheidsklasse C, is de getransporteerde lucht minder onderhevig aan de verschillen tussen binnen- en buitentemperatuur van de buis. Ons Aeroductt product is voorzien van een Aerofoam- isolatie van 10 of 13 mm en perfect aangepast aan de installaties met warmterecuperatie die vaak gebruikt worden in combinatie met warmtepompen.

Afmetingen

Ø
Buizen
Ø
Buitenkant 10mm
Ø
Buitenkant 13mm
125 145 151
150 170 176
160 180 186
180 200 206
200 220 226
250 270 276
315 335 341
355 375 381
400 420 426

Isolatietolerantie : +/- 1 mm

Beschikbare stukken

  • Buizen : standaard 2m (andere lengtes op aanvraag)
  • Bochten 90° en 45°
  • Verbindingstukken voor buizen en hulpstukken
  • T-stukken (beperkte combinaties, zie catalogus)
  • Verloopstukken (beperkte combinaties, zie catalogus)
  • Isolatiedikte: 10 of 13 mm

DICHTHEID EN ISOLATIE

De geïsoleerde Aeroductt buizen en hulpstukken zijn ideaal voor warmterecuperatiesystemen en warmtepompen. De Aeroductt buizen en hulpstukken zijn uitgerust met een Aerofoam isolatie van 10 of 13 mm die warmteverliezen verminderen en condens verhindert. De akoestische eigenschappen zorgen voor minder verspreiding van geluid door het ventilatiesysteem.

GEMAKKELIJKE EN SNELLE MONTAGE

Aangezien het product af fabriek geïsoleerd is en ons gamma een grote verscheidenheid aan toebehoren bevat, is de montagetijd op de werf gelijk aan deze met klassieke ventilatiesystemen. U wint hierdoor veel tijd want de isolatie achteraf is overbodig.

BRANDNORM KLASSE B

Bij elk bouwproject is het onvermijdelijk materialen voor te stellen die de verspreiding van vuur en rook verhinderen. Talrijke isolerende producten zijn uiterst ontvlambaar en dragen sterk bij aan de verhoging van het brandrisico. Dankzij de Aerofoam isolatie van 10 en 13 mm waarvan de brandwerende eigenschappen erkend zijn, beperkt u dit risico tot een minimum. Voor Aerofoam isolatie geldt brandklasse B volgens de Europese norm en is hierdoor erg moeilijk in brand te krijgen. Dit dankzij de elastomeren en het isolatiemateriaal in polyolefin. Dit verspreidt geen vezels noch irriterende rook.

Geen impact ingeval van uitslaande brand

Beperkte impact bij uitslaande brand

Geen flash-over door ontstaande brand

Flash-over 10 minuten na het ontstaan van de brand

Flash-over binnen de 10 minuten volgend op het ontstaan van de brand

Flash-over binnen de 2 minuten na het ontstaan van de brand

BRANDNORM KLASSE B